• Anasayfa
  • Sözleşmeler
  • Aydınlatma Metni

Aydınlatma Metni

1. Giriş

 

İşbu aydınlatma metni; Daikin Isıtma ve Soğutma Sistemleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (Şirket”) olarak Şirket uygulamalarını kullanan bayilerimize, paydaşlarımıza, bayi veya paydaş personeline veya yetkililerine ve çalışanlarımıza (“Kullanıcı”) ait kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve insan haklarına ilişkin ülkemizin tarafı olduğu uluslararası sözleşmeler ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) başta olmak üzere ilgili mevzuata uygun olarak işlenmesinin ve verisi işlenen ilgili kişilerin haklarını etkin şekilde kullanabilmelerinin sağlanması amacıyla hazırlanmıştır. Şirketimiz ile paylaşılmış olan tüm kişisel veriler hukuka uygun bir şekilde, faaliyet ve hizmet amaçlarımız ile bağlantılı ve ölçülü olarak işlenebilecektir.

 

2. Kişisel Verilerin İşlenmesi Amaçları

 

Kişisel verileriniz; Kişisel verileriniz; aşağıda belirtilen Şirket’e ait hakların korunması ve kullanılması amaçlarıyla, Şirket ile aranızdaki sözleşmenin sona ermesinden itibaren ilgili mevzuatta öngörülen süreler boyunca, KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak işlenecektir:

  • Kullanıcı ile yapılan sözleşmenin kurulması ve ifa edilmesi, diğer yasal, idari veya sözleşmesel yükümlülüklerin yerine getirilmesi;
  • Kullanıcının uygulama yükümlülüklerine uygun davranıp davranmadığının denetlenmesi,
  • Kullanıcıya sağlanan hizmet veya ürünün kalitesinin ve diğer niteliklerinin kontrol edilmesi, segmentasyon ve portföy yönetimi;
  • Bilgi işlem gereksinimleri, sistemsel yapısı, alınan bilgi işlem hizmetlerinin gerekliliği, bu hizmet ve ürünlere ilişkin olarak bilgi aktarılması
  • Kullanıcıların uygulama kullanımı sırasında ortaya çıkan sorunların giderilmesi için sözlü, yazılı ve görüntülü teknik destek verilmesi; bu arızaların Daikin Grup Şirketleri ve danışmanlar ile kalıcı çözüm bulunması ve arıza, hata takiplerinin yapılması için paylaşılması ve saklanması;
  • Şirket’in hizmet/ürün alım ve tedarik ve operasyon politika ve süreçlerinin yönetilmesi;
  • Ödemelerin takip edilmesi, finansal durumların kontrolü, ücretlendirme, faturalandırma vb işlemlerin yönetilmesi;
  • Sözleşmeye ve kanuna aykırılıkların soruşturulması, tespiti, önlenmesi, incelenmesi ve ilgili idari veya adli makamlara bildirilmesi;
  • İleride taraflar arasında çıkabilecek uyuşmazlıkların çözümlenmesi;
  • Şirket’in, birleşme, bölünme, tür değiştirme, kontrol değişikliği veya yeniden yapılandırma gibi işlemlere tabi olması halinde, bu işlemlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlarıyla ve açık rızanıza tabi olarak;
2.1. Şirket tanıtım ve reklamlarının oluşturulması ve geliştirilmesi, Şirket ticari faaliyetlerine yönelik (satış, üretim, dağıtım, pazarlama vb. tüm süreçlerinin) planlanması, icrası, ölçümleme, istatistiki analiz yapılması,
2.2. Organizasyon ve etkinliklere davet edilmesi ve organizasyon ve etkinliklerin planlanması ve bu süreçte iletişime geçilmesi,
2.3. Referans olunması, Daikin Grup Şirketlerimiz’e veya iş ortaklarımıza sizden hizmet alınabileceğinin belirtilmesi
2.4. Verilerin barındırılması ve herhangi bir Daikin Grup Şirketi ile olan denetim ve raporlama faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası amaçları ile verilerin yurt dışında mukim Daikin Grup Şirketi çalışanları ve bağımsız denetçilerine veya ilgili ülkedeki resmi otoritelere aktarımı amaçlarıyla işlenmektedir.

 

3. Kişisel Verilerinizin Aktarılması

 

Şirketimiz, kişisel verilerin aktarılması konusunda, KVKK'da öngörülen düzenlemelere uygun bir şekilde hareket etmektedir. Mevzuatta yer alan istisnai haller saklı kalmak kaydıyla, kişisel veriler ve özel nitelikli veriler, Veri Sahibi'nin açık rızası olmadan, tarafımızca diğer gerçek veya tüzel kişilere aktarılmamaktadır. KVKK ve sair mevzuatın öngördüğü istisnai hallerde ise kişisel verilerin yetkili kılınan idari veya adli kurum veya özel kuruluşlara aktarılması esnasında mevzuatta öngörülen şekil ve sınırlamalara uygun davranılmasına azami özen gösterilmektedir.

 

Kişisel verileriniz, ilgili mevzuatta öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde ve KVKK’nın 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri aktarma şartları ve amaçlarına uygun olarak aktarılabilecektir.

  • Kanuni yükümlülüğün yerine getirilmesi amacıyla yetkili resmi kurum ve kuruluşlar ile kanunen yetkilendirilmiş özel kişilere,
  • Yargısal süreçlerin yürütülebilmesi veya takibinin sağlanması amacıyla ilgili yargı makamlarına,
3.1. İş ilişkisinin düzenli işleyişini sağlayabilmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışında bulunan Daikin Grup Şirketleri ve diğer iş ortaklarımıza,
3.2. Ayrıca, yukarıda belirtilen işleme ve aktarım amaçları kapsamında veri saklama alanlarıın yurtdışında bulunması veya yapılan elektronik yazışmaların Taraflar’dan en az biri tarafından yurt dışında saklanıyor olması halinde, kişisel veriler otomatik olarak yurt dışına;
3.3. İş faaliyetlerinin ve bu faaliyet ile ilgili iletişimin sağlıklı şekilde yürütülmesi amaç ve kapsamı dahilinde, bu faaliyet ve iletişimin parçası olan kişi, kurum ve kuruluşlara;
3.4. Birleşme, bölünme, devralma gibi durumlarda bahsi geçen durumlar sonucu ortaya çıkan şirket/şirketlere veya Şirket ile aynı sektörde faaliyet gösteren grup şirketlerine, iş ortaklarımıza,

 

 

4. Kişisel Verilerin/Özel Nitelikli Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

 

Kişisel verileriniz tarafınızla devam hizmet ilişkisi veya ticari ilişkiye bağlı olarak dış kaynak Çağrı Merkezlerimiz tarafından veya doğrudan internet sitemiz, kendi çağrı merkezimiz, mobil uygulamalarımız, sosyal medya mecralarımız, sözlü veya yazılı veya elektronik olarak otomatik veya otomatik olmayan yöntemlerle toplanmaktadır. Şirketimiz ile yapmış olduğunuz yazılı ve/veya sözlü anlaşmalar ve bu süreçte ve her aşamada verdiğiniz kişisel verileriniz Şirketimiz’in sunduğu veya Şirketimiz’e sunmuş olduğunuz Ürün ve Hizmetler’den yararlanılan müddetçe ve söz konusu anlaşmaların sona ermesinden itibaren ilgili mevzuatta öngörülen veya Şirket’in bilgileri saklamakta hukuki olarak meşru menfaatinin bulunduğu süreler boyunca güncellenerek işlenecektir. Söz konusu kişisel verilerinizin Şirket tarafından işlenmesindeki hukuki sebepler; Tedarikçi’nin, Açık Rıza metninde, KVKK’nın 5’inci maddesinin 1’inci fıkrası uyarınca vermiş olduğu açık rıza ve KVKK’nın 5’inci maddesinin 2’inci fıkrasının “a”, “c”, “ç”, “e” ve “f” bentlerinde belirtilen açık rızanın istisnası olan hallerdir.
Kişisel verileriniz belirtilen hukuki sebeplerle başta 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu olmak üzere yürürlükte olan her türlü mevzuata uygun şekilde ve işbu Aydınlatma Metni’nin 2 ve 3’üncü maddelerinde belirtilen amaçlarla Şirketimiz tarafından toplanmaktadır.

 

5. Veri Sahibinin md.11’de Belirtilen Hakları

 

KVKK’nın ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre, kvkk@daikin.com.tr mail adresi üzerinden veya Daikin Plaza Gülsuyu Mah. Burçak Sokak No.20A Maltepe-İstanbul adresine yazılı olarak iletebilirsiniz.