GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE YÖN VERENLER REAL ESTATE STARS'DA BİR ARAYA GELDİ
Gayrimenkul sektörünün liderleri belli oldu.
Gayrimenkul sektörüne yön veren şirketleri teşvik etmeyi amaçlayan Real Estate Stars ödülleri sahiplerini buldu. İklimlendirme sektörünün öncü markası Daikin’in ana sponsorluğunda ilki bu yıl gerçekleşen Real Estate Stars’da Türkiye’nin En Çok Satış Yapan şirketi adet ve ciro bazında Emlak Konut olurken, Nef de Türkiye’nin En Çok Proje Yürüten şirketi ödülünü aldı.
Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen Real Estate Stars (Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri) gayrimenkul sektörünün liderlerini buluşturdu. Gayrimenkul sektörüne yön veren şirketleri teşvik etmeyi amaçlayan ve Daikin ana sponsorluğunda ilki bu yıl gerçekleşen Real Estate Stars, sektörün önde gelen iş örgütleri GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) ve Türkiye Müteahhitler Birliği’nin destekleriyle, Aremas, Evren Yiğit Mimarlık ve Mopa Mutfak co-sponsorluğunda düzenlendi.
İstanbul The Ritz Carlton Hotel’de 27 Eylül Salı günü gerçekleşen Real Estate Stars / Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri Ödül Töreni, Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş’in açılış konuşmasıyla başladı. Ateş bu projeyle, sektördeki önemli bir boşluğu doldurmayı amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Gayrimenkul sektörünün çok hızlı büyüdüğünü, çok başarılı projelerin hayata geçirildiğini biliyoruz. Çeşitli kurumların ödül programları var. Ancak, tam anlamıyla satış performansını, adet ve ciro bazında değerlendiren, üstelik bunu kapsamlı, sektörün tamamını kapsayan şekilde yapan proje yoktu. Biz bununla birlikte her yıl sektör için ‘benchmark’ (kıyaslama) oluşturacak bir veri oluşturmayı, şirketlerin başarılarını iş dünyasıyla paylaşmayı planlıyoruz. Yeni projelerde ilk yıl çok zordur. Ancak beklediğimizden daha iyi katılım oldu. Projenin ana sponsoru Daikin’e, destekleyen GYODER ile Türkiye Müteahhitler Birliği’ne ve co-sponsorlar Aremas, Evren Yiğit Mimarlık ve Mopa Mutfak’a da çok teşekkür ediyoruz.”

Real Estate Stars Ödül Töreni’nde, GYODER Başkanı Aziz Torun yaptığı konuşmada gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmelere dikkat çekerken, sektör yöneticileri de başarı sırlarını paylaştı. Törende 30’a yakın şirket 3 farklı kategoride ödül aldı. Emlak Konut, 2015 rakamlarına göre adet ve ciro bazında Türkiye’nin En Çok Satış Yapan şirketi olurken, Nef de 2016 rakamlarına göre Türkiye’nin En Çok Proje Yürüten Şirketi ödülünü aldı. Bunların yanı sıra törende inşaat sektörünün birçok önemli firmasına da ödül verildi.
.jpg)
En Çok Konut Projesi Yürüten Şirketler / 2016
Nef
2 Dağ Mühendislik
3 Soyak
4 Ağaoğlu
5 DKY İnşaat
6 Özyurtlar Şirketler Gurubu
7 Sinpaş GYO
8 Artaş İnşaat
9 Torunlar GYO
10 Metal Yapı
11 MESA
12 Sur Yapı
13 Fuzul Grup
En Çok Konut Satan Şirketler (Adet bazında / 2015)
1 Emlak Konut
2 Nef
3 Dağ Mühendislik
4 Sinpaş GYO
5 İnanlar
6 Özyurtlar Şirketler Grubu
7 EYG Grup
8 Kuzu Grup
9 Yiğit İDK Group
10 Soyak
En Çok Konut Satan Şirketler (Ciro bazında /2015)
1 Emlak Konut
2 Nef
3 Dağ Mühendislik
4 Sinpaş GYO
5 İnanlar
6 EYG Grup
7 İŞ GYO
8 Kuzu Grup
9 Eroğlu GYO
9 Folkart
9 Nurol GYO
9 Özyurtlar Şirketler Grubu
10 Pana Yapı
4 Sinpaş GYO
5 İnanlar
6 Özyurtlar Şirketler Grubu
7 EYG Grup
8 Kuzu Grup
9 Yiğit İDK Group
10 Soyak
En Çok Konut Satan Şirketler (Ciro bazında /2015)
1 Emlak Konut
2 Nef
3 Dağ Mühendislik
4 Sinpaş GYO
5 İnanlar
6 EYG Grup
7 İŞ GYO
8 Kuzu Grup
9 Eroğlu GYO
9 Folkart
9 Nurol GYO
9 Özyurtlar Şirketler Grubu
10 Pana Yapı